Spikeball spil til haven – Alm. el. Pro Spike ball

Spikeball er på få år blevet meget mere end bare et havespil. Det ikke bare blevet et af de foretrukne og mest populære havespil på verdensplan, det er også blevet til sportsgren med professionelt afholdte turneringer. Godt nok hedder selve spillet roundnet, men det er Spikeball brandet der har været med til at udbrede kendskaben til sporten.

I dag er det også Spikeball der er arrangør og sponsor af de mange turneringer og klubformationer der finder sted verden over. Størst er det i USA, men her i Danmark er der også en roundnet forening der arrangere turneringer.

Spikeball kommer i to udgaver. Den ene udgave er lidt billigere end den anden og henvender sig til dem der spiller roundnet på hobbyplan, og den anden henvender dig til dem der vil spille det mere seriøst og er altså en professionel udgave af roundnet spillet. Forskellen på de to spil er at du i Pro udgaven får det samme spil som bruges på professionelt plan i turneringer. Det betyder at bolden er lidt bedre og nettet er lidt bedre, så hele oplevelsen bliver også lidt bedre, og så er det en lille forskel i designet af de to spil.

Køb Spikeball spil til haven

Spikeball er et spil med få og nemme regler, der gør at alle kan forstå det og være med. Derudover er det et spil man kan stille op overalt, hvorfor det fungerer genialt til en tur i parken, som strandspil el. havespil. Sidst men ikke mindst så er det et dejligt fysisk spil, hvor man får bevæget sig og brugt hele sin krop, samt ikke mindst grinet rigtig meget.

Til haven findes der en billigere udgave af Spikeball – en hobby udgave om man vil. Det er til dig der er nybegynder og gerne vil se om spillet er noget for dig. I det tilfælde kan du vælge at få med det originale Spikeball hobby spil eller du kan vælge en dansk kvalitetsudgave fra Hobbysport.

Vi anbefaler: Hobbysport roundnet sæt

God dansk kvalitetsudgave fra niche-shoppen Hobbysport med 1-2 dages levering og gratis fragt ved køb over 600 kr.

Den rigtige udgave af Spikeball kan du også købe i Danmark hos Coolstuff. Her kan du vælge mellem en hobby-udgave og en Pro-udgave (læs mere herunder). Vi anbefaler at starte med den billigere hobby udgave der mest af alt betyder at materialerne er lidt anderledes end i den professionelle udgave.

Skal du bare spille roundnet måske fem gange på en sæson eller bare bruge det til hygge med vennerne når i tager på stranden og i fælledparken, så kan det godt betale sig at gå med en budget udgave, herefter bliver du måske grebet og så kan du altid opgradere til Spikeball Pro.

Køb Spikeball Pro til turneringer

Pro-udgaven af Spikeball bruges også i rigtige turneringer, med det sagt skal du ikke købe denne udgave KUN hvis du skal spille turneringer, den er også til dig der bruger dit Spikeball spil rigtig meget i løbet af en sæson.

Det kan være dig og vennerne spiller hver weekend el. hver dag i jeres sommerferie, så er det altså godt givet ud at købe Spikeball Pro der giver lidt bedre og mere holdbare materialer, samt en mere lækker spilleoplevelse.

Når professionelle spiller Spikeball

Spikeball er et spil for alle, men herunder kan du se hvordan det ser ud når professionelle spiller roundnet med et Spikeball Pro spil.

Denne video viser 10 udvalgte spil fra den professionelle sæson 2021, og disse spil er faktisk blevet udvalgt som de 10 bedste af den intenationale Spikeball association. Klippene er i variererne kvalitet, da Spikeball fortsat er en amatør sportsgren og derfor ikke altid har midlerne til store turneringssetup med rigtig videooptagelse.

Spikeball regler

Reglerne for Spikeball er de samme som for roundnet generelt, så her vil jeg henvise dig til vores side med alle reglerne i roundnet/Spikeball. Forskellen på roundnet og Spikeball er:

  • Roundnet er spillet eller sportgrenen som sådan, og er en betegnelse for alle spil der involvere en trampolin og en bold.
  • Spikeball er et brand der udvikler roundnet spil. Det er dog ikke bare et mærke, men det officielle mærke i turneringer og mest populære producent at roundnet spil.

Der er altså ikke nogen forskel på reglerne når man taler om roundnet og Spikeball. Spiller du professionelt i en turnering skal du dog være OBS på at du kender og følger alle reglerne, hvor du i hobby-udgaven med vennerne sagtens kan lave dine egne regler ved enten at tilføje, fjerne el. ændre en smule på de regler der er.

Tilbehør til Spikeball

Spikeball har efterhånden lavet en del tilbehør til deres roundnet spil, så du kan spille det på vandet eller i mørke, men du kan også altid købe ekstra bolde og en ny pumpe hvis du står og mangler noget til dit Spikeball spil. Herunder ser vi nærmere på det tilbehør der findes.